Voor 14.00 uur besteld, zelfde dag verzonden | Veilig Shoppen &  Betalen | € 4,15 of € 6,95 verzendkosten, boven de € 50,00 gratis verzending

Djuusje's theewereld etiket

Ostfriesen Gebroken thee

2.75

Ostfriesen Gebroken thee is een krachtige en rijke mix van Assam en Zuid-Indische zwarte theeën.

Staffelkorting
25 gram
50 gram

Je kunt lekker mixen want het geldt voor alle Thee!

Ostfriesen Gebroken thee  is een krachtige en rijke mix van Assam en Zuid-Indische zwarte theeën.

De oorsprong  van de “Oost-Friese Thee” ligt in het Duitse Ost-Friesland.

Thee komt bij in het Duitse Ost-Frieland op de eerste plaats. Het kent een echte theecultuur. De Oost-Fries is een echte theekenner en drinkt wel zo’n 300 liter thee per jaar.  Ze drinken thee echt uit fijne porseleinen kopjes en serveren thee met kandijbrokken, absoluut geen suiker, ook niet uit nood. De Ostfriesen Gebroken thee  wordt opgegoten in een voorverwarmde theepot die op een theelichtje in het midden van de tafel staan. De kandijsuiker wordt eerst in het kopje gelegd en na een trekfase van minstens vijf minuten (en gebruik hier geen theezakje voor) schenk je als gastvrouw of -heer eerst je eigen thee in (want het eerste kopje is het slapst) en doe dit niet tot de rand. Je hoopt dat de kandij knettert, want alleen dan is de thee heet genoeg. Zonder geknetter geen thee. Wat echt het theeritueel typeert is ‘het wolkje’. Met een lepeltje wordt wat slagroom op de thee gelegd, dit zinkt dan naar de bodem en stijgt weer op als een wolkje.

Maar het mooiste van het Oost-Friese theeritueel is het wolkje. Hiervoor wordt met een roomlepeltje wat slagroom op de thee gelegd (ja, gelegd!), waarna de slagroom naar de bodem zinkt en weer opstijgt als een wolkje.  Er worden meestal drie kopjes thee gedronken en als ze geen thee meer willen dan leggen ze het lepeltje in het kopje.

 

Gewicht N/B
Verkrijgbaar in

25 gram, 50 gram

Biologisch

Ja

Ingrediënten

Zwarte Assam Thee

Hoeveelheid

2 gram per 200cc

Watertemp.

100 °C

Trektijd

4 minuten

Opschenken

1 keer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ostfriesen Gebroken thee” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

Scroll naar boven