Is water nu echt zo belangrijk voor thee?

Is water nu echt zo belangrijk voor thee?

Is water nu echt zo belangrijk voor thee? Tijdens mijn opleiding tot Theesommelier leer ik meer dan alleen maar welke verschillende soorten thee er zijn. Een belangrijk onderdeel is het zetten van thee en wat er allemaal bij komt kijken om een goede thee te zetten. Wij deden de ultieme test.

De afgelopen les ging over het water in Nederland. We moesten allemaal een fles kraanwater meenemen zodat we een meting met de TDS-meter konden doen. Een TDS-meter is een meter die de de mineralen, zouten en metalen meet. Een gemiddelde waterwaarde voor thee is rond 33ppm. Bij mij was de waarde te hoog, namelijk 162 ppm. In andere delen zoals Rotterdam en Enschede was deze echter nog hoger.

We hebben met diverse soorten water thee gezet. De hoeveelheid, temperatuur en trektijd bleven hetzelfde, alleen het water anders. Wauw, wat maakte dat een verschil. Hier stond ik echt van te kijken. Water is dus echt heel belangrijk voor een optimale ervaring met thee.

We hebben ook thee gezet met Spa Reine 33 ppm. Dat was erg lekker. Daarnaast hebben we tijdens de les kennis gemaakt met Zerowater. Dit is een systeem dat het water terugbrengt naar 0 ppm en dus alles eruit filtert. Dit vond ik echt een fantastische uitvinding.

Uiteraard ben ik me nog verder gaan verdiepen in verschillende filtersystemen zoals Britta, Aquawater etc. Ik ben echter het type dat geen keuze meer kan maken als ik te veel keuzes langs zie komen. Hierdoor heb ik maar voor mij de veiligste oplossing gekozen en ben ik gegaan voor Zerowater, omdat ik af ga op de ervaringen van mijn docent. Ik heb hem nu een maand in huis en ik moet zeggen ook de limonade van de kinderen maak ik er mee en ze vinden het heerlijk.

ZeroWater filtert alle mineralen uit het water. Het filter kan geen onderscheid maken tussen de verschillende stoffen en zal alle opgeloste vaste stoffen uit het water filteren. Ondanks dat de hoeveelheid mineralen die we door drinkwater binnen krijgen slechts een klein deel is van de totale dagelijkse mineralen, heb ik er toch voor gekozen om  de goede mineralen dagelijks toe te voegen. Ik kies hiervoor voor de makkelijke oplossing en voeg Vitals Multi Trace toe.

Wil je weten waarom ik zo enthousiast ben hierover neem dan even een kijken op de site van ZeroWater.